over ons

Coffeeshop Speakeasy bestaat sinds 1982.

Geopend en gevestigd in de Oudebrugsteeg 4, midden in het wallen gebied (Redlight District).

De naam Speakeasy stamt uit de tijd van de drooglegging in de USA in de jaren 20 van de vorige eeuw en heeft een betekenis gekregen,te danken aan de vele illegale cafeetjes uit die tijd.

In 2013, heeft Coffeeshop Speakeasy zijn deuren moeten sluiten.Dat was het gevolg van het 1012 project van de gemeente Amsterdam.De bedoeling was (en is) om de Wallen op te schonen door het aantal raamprostituties te verminderen en 26 coffeeshops te sluiten met als doel de zogenaamde verloedering van de Wallen tegen te gaan.

Na de sluiting van Coffeeshop Speakeasy zijn de eigenaren op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.Na ongeveer een jaar is het gelukt een acceptabele plek te vinden waar de gemeente mee instemde.Na een grondige verbouwing heeft de nieuwe Speakeasy zijn deuren geopend in de Eerste Oosterparkstraat 47 in Amsterdam Oost.Bij Coffeeshop Speakeasy komt een zeer gemengd publiek.Zowel locale klanten als toeristen weten de weg te vinden want de prijs kwaliteit verhouding is nog het zelfde,zondermeer goed.

Het grootste deel van het oude personeel is meegegaan naar de nieuwe locatie en werkt er mede aan mee dat de sfeer weer als vroeger is gezelligheid met respect voor elkaar.

 

Coffeeshop Speakeasy where locals and tourist meet.